Хора и песни в Студио 5 с Оратница

София Лайф

14-03-2013, 11:04

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Формацията с концерти в Гърция, у нас и в Малайзия

Уникалната формация Оратница готви шоу за почитателите си на 17 март в Студио 5, когато ще представят освен песни от последния си албум и нов репертоар.

Групата ще пристигне на събитието директно след участието си на гръцкия Balkan Festival в Солун, който ежегодно представя млади етно музиканти от Балканите.

Дни по-късно Оратница и Кипри заминават на Фестивала за световна музика на остров Пенанг, Малайзия, който ще се проведе между 30 и 31 март в Парк "Куери", Ботаническите градини на остров Пенанг и е организиран ежегодно от Държавната дирекция за развитие на туризма и културата.

На сцената на екзотичния остров българската музика ще бъде представена редом с изпълнители от цял свят - Южна Америка, Гвинея-Басау, Индонезия, Иран, Португалия, Гърция, Бразилия, Филипините и др.

Публиката ще бъде част от автентично музикално преживяване, представящо смесица между традиционна и модерна музика на глобално ниво. В дневната програма на фестивала са предвидени и музикални ателиета, по време на които Оратница и Кипри ще запознаят посетителите с музиката и специфичните си инструменти и техника на свирене и пеене.

Всички желаещи да се потопят в тази комбинация ще могат да го направят на 17 март от 22.00 часа в Студио 5. Танцуването на хоро и пеенето са задължителни за всички присъстващи на сцената и пред нея. Входът е 10 лева.