Центърът на Стара Загора грейва след мащабен ремонт

Мисия

14-03-2013, 11:11

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Подменят осветлението и плочките на централния булевард

Цялостна подмяна на осветителните тела по централния булевард на Стара Загора „Цар Симеон Велики” започва  в участъка от ул."Х. Д. Асенов" до бул. "Патриарх Евтимий", съобщават от Общината. Очаква се до 10 дни да приключи напълно подмяната и на базалтовите плочки.

Предстои да бъде подновена и пътната настилка на булеварда от бившето кино "Ж.Диманов" до пешеходната зона и от бул. "П.Евтимий" до Мототехника. Ще се работи и по озеленяването на булеварда, като стойността на целия ремонт е 1,5 млн. лв.

От 18 март започва и рехабилитацията на тротоарите по ул. „Ген. Гурко“. Предвижда се тя да приключи до 18 май.

Ще бъдат благоустроени и три околоблокови пространства – на бул. „Хр. Ботев“ 126, ул.„В. Левски“ №2 и бл. 27 в кв. „Казански“. Ще бъдат осигурени паркоместа, джобове за спирките на автобусите, ново осветление и червени пешеходни пътеки, разкриха от общинското ръководство.
Стойността на ремонтните дейности е близо 832 000 лв.

Подмяната на тротоарните настилки е част от започналата веднага след приемането на общинския бюджет мащабна строителна програма за подмяна на тротоарните настилки и преасфалтиране на големите улици  в централната част – „Ген. Гурко“, „Ген. Столетов“ и „Хр. Ботев“. Намерението на администрацията на кмета Живко Тодоров е градът да придобие изцяло нов, модерен облик, отчитат от Общината.

Изцяло ще бъдат подменени тротоарните плочките на ул.„Иван Шишман” и ул. „Х. Д. Асенов” - около Шесто основно училище. Монтират се камери на важни кръстовища и започва видеонаблюдение и контрол на трафика.

Навсякъде ще се изградят нови дъждоприемни шахти. Ремонтните дейности са съгласувани с дейността на ВиК, за да не се налага разкопаване в скоро време. Ремонтите ще се правят на участъци, за да не се затварят едновременно основните градски артерии.

Изцяло ремонтиран и снабден с видеокамери е подлезът до магазин „Карфур“, предстои ремонт на подлеза до магазин „Баумакс“, този в кв. „Три чучура“ е в добро състояние, а до Общинска спортна зала „Стара Загора“ е засипан и ще бъде превърнат в градинки, тъй като няма акт 16.

Детският кът в парк „5 октомври“ ще бъде ремонтиран основно. В процес на изграждане в момента са 10-тина детски площадки в различни части на града.