Застреля се кметът на Царимир (+)

Крими

14-03-2013, 18:29

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Нешо Бончев е открит с рана в лявото слепоочие

Кметът на пловдивското село Царимир Нешо Бончев се е прострелял смъртоносно.

Майката на 56-годишния мъж го открила в безпомощно състояние в двора пред семейната им къща в Царимир вчера в 16.50 часа. Бончев е бил с огнестрелна рана в областта на лявото слепоочие. Пострадалият е откаран в болница в Пловдив, където е починал.

Бончев е бил издигнат за кмет от РЗС. Бил е бивш полицай. Прострелял се е със законнопритежаван пистолет.

Съселяните му предполагат, че става дума за самоубийство, тъй като Бончев е бил добър човек и едва ли е имал врагове, които да го убият. Преди дни пък Бончев се оплакал, че банки го притискат заради кредит, разказват още те. Погребението е утре.

Работата по изясняване на случая продължава. Материалите по него са докладвани в Окръжна прокуратура.

Образувано е дело за убийство по случая, заяви пред Фокус прокурор Галина Андреева, говорител на Окръжна прокуратура. За да се каже дали е самоубийство, или убийство, трябва да е готова съдебномедицинската експертиза, която да каже причината и времето на смъртта, поясни тя. Назначена е и балистична експертиза на намереното оръжие, за да се установи дали куршумът е от него. Ще се търсят и пръстови отпечатъци от жертвата по оръжието. Разпитват се множество хора като свидетели. Това са близки и познати, контактували с него в последните дни, за да се установи какво точно се е случило. Едва след това може да се каже дали става дума за самоубийство, или за убийство, посочи Андреева.