Кметът на "Западен“ отговаря на въпроси

Мисия Пловдив

14-03-2013, 13:29

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Жители на района поставиха проблемите си директно на Десислава Желязкова

Кметът на "Западен" започва редовни срещи с жителите на района, на които те директно да поставят проблемите си.

На първата подобна среща присъстваха десетки граждани от микрорайона, в който се намират улиците "Орфей", "Звезда", "Момина сълза", "Явор", "Юндола", "Белица", "Вечерница", "Сеновец", "Чемшир" и "Дивна".  

През последните 20 години никой не ни е събирал, за да чуе от нас самите за проблемите и болките ни, разказват те.

На първо място отново бе поставен въпросът от майки и възрастни хора за спирката пред Математическата гимназия, която няма навес. Г-жа Желязкова отговори, че тази

Спирка е включена с приоритет в списъка на голяма община и новия концесионер за подмяна на съоръженията, което трябва да започна в най-скоро време, отговори Десислава Желязкова.

Друг наболял проблем се оказаха домашните любимци, чиито собственици ги извеждат и разхождат по детските площадки и извън местата, определени за това. Районният кмет бе категорична, че проверките в тази посока ще продължат и те ще се извършват съвместно с ПОИ, Общинска охрана и Общинска полиция и на нарушителите безкомпромисно ще се налагат санкции по наредбата.

Повдигнат бе и въпросът срещу кабелните оператори, които разкопават тротоарите, но след това ги остават в ужасно състояние. Хората настояват за по-голям контрол по отношение на възстановяване на настилката, за което бяха подкрепени от районния кмет.

Кметът Десислава Желязкова обеща да направи всичко възможно, но да бъде изградена нова детска площадка в близост до ДГ "Звезда".

На срещата постъпиха и жалби за дупки по улиците "Звезда" и "Явор". Живущите на ул. "Белица" настояват и за легнали полицаи, тъй като по думите им тази част от улицата е права, с които създава предпоставки за по-бързо шофиране, а освен това там има и детски площадка, на която се събират много деца.

Всички поставени въпроси ще се систематизират и съставен график за разрешаването им, подчерта Желязкова. Тя е категорична, че срещите ще продължат регулярно, като в рамките на месец всички микрорайони ще имат възможност директно да поставят проблемите си.