Румънско нашествие за Великден в Албена

Региони

14-03-2013, 14:16

Снимка:

Ангел Радилов

Автор:

Ангел Радилов

Всичко от Автора

Курортът участва на туристическа борса в Букурещ

Курортен комплекс „Албена” се представя със самостоятелен щанд на туристическата борса в румънската столица Букурещ, която бе открита днес, съобщават от комплекса.

Сред акцентите на българската компания са офертите за Великденските и майски празници, както и предстоящите прояви - Детския тенис турнир за момичета и момчета до 8 и 10 години от 1 до 4 май и Международния фестивал по зумба със специалното участие на Херман Мело.

Първото издание на феста ще се проведе от 7 до 9 юни 2013 година.

„В първите часове на туристическата борса отбелязваме голям интерес към щанда на Албена, тъй като курортът е добре познат в Румъния. Традиционно за Великден в комплекса отсядат около 3000 гости. Очакваме отново много румънци да изберат Албена за отбелязване на големия християнски празник. В Букурещ посетителите на щанда проявяват най-голям интерес към ол-инклузив и ултра ол-инклузив настанявания”, заяви Йовка Страшилова, зам.-директор „Продажби” в Албена АД.

Тя отбелязва, че има ръст на ранните записвания с 15% при румънците, а като цяло за целия сезон се очаква увеличение на гостите от северната ни съседка с 5 на сто, които през миналата година са били 30 000 души.

Сред най-новите оферти към румънските туристи е и тази за Сеньори, която е за мъже и жени над 55 години, включваща балнеопрограми.