Левски: Съдиите ощетиха нас, не Литекс

Спорт

14-03-2013, 15:54

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"Сините" пак се оказаха жертви, помощник на Ахмед ги заклал

Ръководството на Левски изрази позицията си относно съдийството на двубоя за Купата на България срещу Литекс вчера, съобщава Sportline.bg.

"Футболен клуб Левски като институция с почти стогодишна история, предприе мерки срещу тенденциозния отзвук на мача с Литекс за Купата на България. От много места се твърди как гостите от Ловеч са ощетени от главния съдия Ахмед Ахмед и той е отменил редовен техен гол в самия край на двубоя.

Категорично се вижда как Левски, а не Литекс е ощетения отбор не само от Ахмед, но и от неговия асистент Георги Ковачев, който в последствие бе наказан от БФС да не ръководи 15 мача. По този начин се потвърждава и нашата теза за неговото крайно незадоволително представяне.

Не знаем на каква кауза е служел помощник рефера, но в последните минути на срещата прави три последователни, грешни отсъждания в полза на Литекс. Първо не маркира очевидна засада при атака на гостите. След това размахва флага за фаул срещу Георги Миланов, а не отразява това, че играча с оранжева фланелка удря топката с ръка. При гола на Литекс, който не бе зачетен, ясно се вижда, че футболист на Литекс е в засада, но тя отново не е забелязана от асистента Ковачев", пише на официалния сайт на Левски.