Черноморец и Ботев откриват кръга на Лазур

Спорт

15-03-2013, 09:42

Снимка:

Пресслужба Черноморец-Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Неубедителният старт на акулите може да се обясни с отсъствието на много от футболистите, които играха през есента

От 17 часа на стадион Лазур днес ще се изиграе поредното дерби от А група по футбол. Отборите на Черноморец и Ботев ще поставят началото на интересните и непредвидими двубои от вътрешното ни първенство.

До момента двата тима се представят по различен начин от началото на първенството. Акулите изиграха два мача срещу претенденти за класиране в зона УЕФА. В първия мач на Лазур те загубиха от Левски с 0:2, а при гостуването си на Армията отстъпиха със същия резултат, след като изпуснаха да отбележат от изгодни позиции. Между другото след мача именно с Черноморец, шефовете на ЦСКА освободиха треньора Йешич. Неубедителният старт на акулите може да се обясни с отсъствието на много от футболистите, които играха през есента. Част от тях бяха продадени, за да се осигурят финанси за клуба, други напуснаха, а трети и в момента лекуват контузии или по различни причини не играят. За днешния мач отборът отново няма да може да разчита на титулярите Тихомир Трифонов, Гаел  Нлундулу и Жереми Фо Поре, които имат проблеми. Новата придобивка на отбора Лорис Арно показа класа в столицата, но се видя, че не е готов за цял мач.  Юсуф Уатара е малко по-напред в подготовката си, но и той е под въпрос. Въпреки проблемите които имат, Димитър Димитров ще включи  някои от играчите, които не са съвсем готови за игра, за да попълни групата от 18 футболисти за двубоя.

Гостите от Пловдив са на другия полюс. Те постигнаха престижно равенство с обновения отбор на Славия като гости и победа над Левски в Пловдив след близо 17 години без успех срещу столичани. Днес отборът ще има и много силна подкрепа от своите фенове. Те няма да пропуснат възможността да пропътуват разстоянието до Бургас, за да подкрепят своя отбор, след като от БФС ги наказаха, следващия мач в Пловдив да се играе пред празни трибуни. Изобщо днес ни очаква един мног интригуващ сблъсък между два тима, водени от треньори изповядващи една стратегия - да се играе модерно.

Мачът е днес от 17 часа и ще бъде предаван директно по БНТ.