Йордан Йовчев: Нямам амбиции за министър

Спорт

15-03-2013, 13:16

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Приех, за да помогна на спорта, заяви легендата

Новият заместник министър на физическото възпитание и спорта - легендата Йордан Йовчев заяви, че няма амбицията в бъдеще да оглави спортното министерство. Йовчев, който преди около двайстина дни направи уникален бенефис, разкри, че с него не са водени разговори да бъде начело на Министерството, а само да поеме сегашната си длъжност, пише Sportline.bg.

Ще бъде свикано заседание на Федерацията по спортна гимнастика, на което Йовчев ще подаде своята оставка като председател и негов наследник ще бъде Краси Дунев.

"Приятно е да си в такъв екип, отборът е добър, ще работим в името на спорта. И за положителните емоции от него. Ще се борим за по-хубави неща", каза при представянето си Йовчев. "Не приех веднага, имаше известно обмисляне. Краси Дунев поема федерацията по спортна гимнастика. Ние винаги сме се допълвали, а беше и мой заместник до сега. Ще ходя да ги наблюдавам, да им помагам, с каквото мога. Не мисля, че нещо сам мога да направя. Хубавото е, че има добър екип. Г-н Ценов има достатъчно управленски опит, който може да ми бъде в помощ. Лично аз мога да бъда полезен, да направим нещо хубаво, да вдъхнем вяра и кураж на хората. Срокът ни обаче е ограничен, но това не значи, че работа трябва да спира. Дал съм съгласие и ще работя, за да помогна с каквото мога. Имаме съвещание, на което да разбера какви точно ще бъдат задълженията ми и какво трябва да бъде продължено. Съгласих се нетрудно. Бях поканен за заместник министър, а не за министър. Правя го в името на спорта. На този етап нямам амбиции да ставам министър на спорт", допълни легендата на българската гимнастика.