Любопитно за дамите

Пловдив Лайф

15-03-2013, 15:56

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Защо малките гърди са по-чувствителни, а телевизионните водещи носели зелен грим

Колкото по-малка е женската гърда, толкова по-чувствителна е тя. Нервните окончания са еднакъв брой при всички жени, но при тези с по-малък бюст те са съсредоточени на по-малка площ.

През средновековието модата, според която дамите носели изделия от кожени аксесоари не е била суета, а необходимост. Ползвали са ги за защита от бълхи.

Печална статистика от ЮАР: В тази страна е по-вероятно жените да бъдат изнасилени, отколкото да се научат да четат.

В епохата на черно-белите телевизори, жените водещи са се гримирали със зелен грим и червило, тъй като червеният цвят в черно-бял вариант е прекалено блед.

Гуруто на индуизма Мата Амритананандамай е известна като "прегръщащата майка". През обятията ѝ са минали над 30 милиона нещастни люде, получили утеха в прегръдките ѝ.

Антарктида е надарена с два върха, наречени Гърдите на Уна (Una’s tits). Те са кръстени на природните дадености на британката Уна Спиви, участвала в експедиция по тези места.

Граса Машел е първата първа дама, станала първа дама на две държави. От начало е била съпруга на президента на Мозамбик, а след това съпруга на президента на ЮАР.

Единствената жена-пилот във Фрмула 1, печелила точки от състезание, е италианката Лела Ломбарди (1975). Историята помни още пет жени, участвали в това състезание, но без особени резултати.

За малко повече от година (2005-2006) всички важни постове в Австралия са оглавени от жени: кралицата, генерал-губернатор, министър-председател и председател на върховния съд.

Първият програмист в историята е британката Ада Лъвлейс. Тя смело се впуска в дебрите на математиката и написва първата програма с алгоритъм, способен да бъде прочетен от машина.

 

Източник nestandartnoto.com