Протестът в Бургас събира хиляди на площада в неделя

Мисия Бургас

16-03-2013, 11:00

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

4 800 души са заявили присъствие на поредния "Да запалим монополите"

Хиляди бургазлии се заканиха, че ще окупират центъра на града и тази неделя заради политиката на енрго монополите спрямо клиентите си. Традиционно недоволните ще се съберат от 11 часа на Тройката.
Към каузата да съборят порочната система вече са се присъединили 54 града, в които се организират демонстрации и шествия. Освен това стотици българи, живеещи в чужбина са съпричастни със ставащото в България и излизат на мирни протести в знак на подкрепа, обявиха на страницата „Да запалим монополите”.
“Нека да е ясно до де EVN и шайката народни изедници не си получат заслуженото .., ако ще и 100 правителства да падат няма да се спрем!”, обявиха недоволните от политиката на енергодружеството във Facebook. Освен национализация на ЕПР-тата, реални цени на тока и право на свободен избор кое дружество да доставя ел. енергия протестиращите разпространиха писмо до президента Росен Плевнелиев.
В него те настояват “за незабавни мерки, облекчаващи финансовото бреме, наложено от монополите, върху гражданите на Република България. Настояваме за пълна прозрачност и ясни ангажименти от страна на президента по темите, които се дискутират”, позовавайки се на конституционните си права.