Тотев: Имам само един хотел

Мисия Пловдив

16-03-2013, 11:20

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Няма конфликт на интереси, категоричен е градоначалникът

Кметът на Пловдив Иван Тотев е категоричен, че не притежава четири хотела, както го обвиняват. Той обясни, че има само един, който семейната фирма купила по време на масовата приватизация през 1999 г.

Имаме хотелиерски бизнес. За да няма конфликти на интереси, в момента с хотела се занимава брат ми, заяви Тотев за бТВ. Той отдава избирането си за кмет на Пловдив и на факта, че се занимава с частен бизнес от 1990 г., и се сподели, че в момента фирмата му осигурява прехрана за 100 семейства.

Тотев не се съгласи с недоволството на гражданите от увеличението на местните данъци. Той се съгласи, че процентното изражение на ставките звучи внушително, но веднага посочи, че „истината е в базата", която била твърде ниска.

Налозите в Пловдив не са по-високи в сравнение с данъците на другите големи градове в страната. Животът в Пловдив не е по-скъп. Условията за живот в града обаче са по-добри, Променяме града, това е причината да вдигаме данъците, категоричен е кметът.

Тотев заяви, че не се притеснява от исканата му оставка и заплахата на протестиращите, че го очаква съдбата на Кирил Йорданов от Варна. Според него оставката не е актуален проблем. Той изтъкна, че вече шести ден няма протести срещу общината. А и поначало те започнали не срещу общинското ръководство или срещу него, а заради високите сметки за ток.

Тотев сподели, че не очаква масово участие на граждани на протести в неделя, въпреки че в администрацията са получени 3 заявления за протести. Вероятно ще има към 20-30 души, които протестират традиционно, добави кметът и отбеляза, че сред тях „сигурно има и представители на шестата раса".