Фениксът ЦСКА възкръсна от пепелта на Лаута - 2:0

Спорт

16-03-2013, 16:57

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

sportline.bg

Всичко от Автора

Радуканов преобрази червените само за 4 дни, Бандата и Присо бележат

Отборът на ЦСКА спечели дербито на 18-ия кръг на "А" група срещу Локомотив в Пловдив с 2:0. Новият треньор на "червените" Милен Радуканов успя да преобрази тима само в рамките на 4 дни и днес армейците надиграха тотално съперника през първото полувреме. Вече се виждат хубави неща от ЦСКА, вече има футбол.

В герои за 31-кратните шампиони на Лаута се превърнаха капитанът Иван Бандаловски и Нджонго Присо, които бяха точни преди почивката. В самия край на мача вратарят на гостите Томас Черни спаси дузпа на Христо Златински.

Със спечелените 3 точки ЦСКА е трети с 35, колкото има и Ботев. Литекс има две по-малко, но и мач по-малко. Пловдивчани пък са с по-лоша голова разлика от "армейците".

Локомотив беше в дълга серия от 7 мача без загуба на своя стадион, преди да капитулира днес пред Радуканов и неговите момчета. Това бе повторен дебют за младия специалист от Видин начело на "червените" в мач от първенство.

Ето как се разви дербито на "Лаута":

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ПО МИНУТИ:

2 - Първа опасност пред вратата на Локомотив. След центриране на Иван Бандаловски отдясно отбраната на домакините се справя и изчисти, но топката попадна у Абел Анисе. Шутът на мадагаскарецът бе блокиран от защитник на "смърфовете".

5 - Нджонго Присо започва нервно мача и в рамките на 5 минути извърши цели три нарушения. Съдията Ивайло Стоянов предупреди камерунеца да внимава, за да не получи бърз жълт картон.

10 - Отлична възможност за ЦСКА. Спас Делев изведе Варела сам срещу стража на домакините Господинов. Уругваецът можеше да стреля, но опита пас към Лукас Саша, който бе много неточен и топката излезе в аут.

12 - Нова бърза атака на ЦСКА. Бандаловски центрира към далечната греда, но там Присо действа разсеяно и не се възползва от добрия пас на своя капитан.

15 - Добра атака на Локомотив. Центриране на Абушев, което бе избито с глава от Иван Бандаловски.

20 - Натискът на ЦСКА продължава. "Червените" отново изпуснаха златна възможност да открият резултата. Ивайло Чочев изведе по перфектен начин Присо очи в очи с Господинов, но крилото на ЦСКА би силно на сантиметри от рамката на вратата на Локо.

22 - Гол за ЦСКА! Спас Делев центрира от корнер, защитата на Локо не се намеси никак добре и топката стигна до оставения сам на дясната греда Иван Бандаловски. С плонж капитанът на ЦСКА откри резултата - 1:0 за гостите.

27 - Бандаловски отне една топка от Марков, след което бе фаулиран. След свободния удар топката попадна у Грънчов, който стреля от дузпата, топката мина зад Господинов, но Дани Георгиев изчисти от голлинията.

31 - Гол за ЦСКА! Варела проби по дясното крило и подаде към Присо, който от малък ъгъл би много силно. Топката се удари в горната греда, после в Йордан Господинов и спря в мрежата му за 2:0. Това бе първа асистенция за Варела във всичките му професионални мачове и първи гол на Нджонго в "А" група от 20 мача насам.

35 -  Играта е спряна, защото привържениците на Локо (Пд) хвърлиха няколко димки на терена и видимостта е затруднена.

38 - Центриране на Присо намира в наказателното поле Спас Делев, който стреля с глава, но вратарят на домакините Господинов улови топката.

42 - Невероятен пропуск на ЦСКА! Варела напредна и изведе Делев сам срещу Йордан Господинов, но нападателят се засуети и вратарят на домакините се хвърли в краката му, хващайки топката.

ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

48 - След пробив на Абушев двама играчи на Локо (Пд) паднаха в наказателното поле на ЦСКА, но реферът Ивайло Стоянов не уважи претенции на домакините за дузпа.

55 - Локо получи правото да изпълни фаул в близост до наказателното поле на ЦСКА, централно срещу вратата на Томас Черни. Христо Златински стреля добре, но след рикошет в защитник на гостите топката излезе в ъглов удар. След него не последва опасност за ЦСКА.

65 - Удар на Варела от далечно разстояние, но много неточен и топката минава далеч над напречната греда на вратата на Локомотив.

73 - Резервата на домакините в този мач Маламов стреля от ъгъла на наказателното поле, но топката излезе в аут.

81 - Марков центрира от пряк-свободен удар към наказателното поле на ЦСКА, но играта бе спряна заради засада.

86 - Дузпа за Локо! Марков прати топката в наказателното поле, където Маламов бе приклещен от Бандаловски и Грънчов, а Ивайло Стоянов посочи бялата точка за нарушение на Бандата.

87 - Пропуск на Христо Златински от бялата точка! Вратарят на ЦСКА Томас Черни се намеси блестящо и отрази удара на капитана на Локомотив.