"Руснакът" Депардийо се загрижи: Франция е тъжна

Свят

17-03-2013, 10:46

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

На Оланд му е за сефте да управлява, нападна го знаменитият актьор

"Франция е тъжна, на хората им е писнало". С тези думи френският актьор Жерар Депардийо обясни за първи път защо е отишъл да живее в Белгия, отхвърляйки данъчни съображения, но изпращайки язвителни думи към управляващата левица във Франция, предаде Франс прес.

"Най-вече липсва енергия. Франция е тъжна и мисля, че на французите им е писнало. Имам усещането, че тези хора (правителството) не знаят как да си вършат работата. На него (Франсоа Оланд) му е за първи път, никога преди не е бил министър", посочи френският актьор пред местната белгийска  телевизия Нотеле.

Облечен с яке с двуглав орел - символ на Русия, Депардийо отговаря непринудено на въпросите в продължение на около 12 минути от кухнята на бившата митница в Нешен - малко селце близо до френската граница, където се премести да живее миналата година.

Актьорът призна чистосърдечно, че е напуснал Франция заради данъците, тъй като плаща 50 процента данъци в Белгия. Според него обаче данъчната политика на лявото правителство на Франсоа Оланд е "малко прекалена".