Пловдивските киномани срещат звезда от филм феста

Пловдив Лайф

17-03-2013, 10:24

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Ана Морейра омайва феновете на седмото изкуство след прожекцията на "Табу"

Една от главните изпълнителки в лентата на португалеца Мигел Гомеш "Табу" - Ана Морейра, пристига в Пловдив за премиерата на филма. Той е включен в програмата на "София филм фест в Пловдив" и ще бъде прожектиран в неделя 18.30 часа в Лъки Синема. Събитието е организирано от Информационното бюро на Европейския парламент у нас, а входът е свободен. Лентата е финалист за приза ЛУКС 2012, организиран от ЕП. След края на филма публиката ще се срещне със специалния гост - актрисата в главната роля Ана Морейра.

Лентата е от 2012 година. Освен Морейра, в него участват още Тереза Мадруга, Лаура Соверал, Изабел Кардозу. Португалската актриса Ана Морейра гостува на София филм фест и като член на журито за документални филми.

Филмът ни потапя в историята на възрастната португалка Аурора, която живее с домашната си помощничка от Кабо Верде. В съседство е дома на Пилар, която е посветила живота си на грижи за другите. В замяна на усилията си обаче тя не получава благодарност, особено пък от известната с подозрителността си Аурора, която обича да прекарва дните си в казиното в Ещорил и да губи и без това мизерните си спестявания. Когато възрастната дама предава Богу дух, Пилар тръгва по следите на стар неин любовник.