Родопски гайдари начело на пловдивския протест (+)

Мисия Пловдив

17-03-2013, 12:09

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Митингът продължава към Централна гара

Четирима гайдари от Смолян застанаха начело на днешния митинг срещу монополите в Пловдив. В 11 часа на площад "Централен" се събраха около 200 души, съобщи Дарик. Под музикалния съпровод недоволните тръгнаха на обичайното си шествия по Главната.

Протестиращите отново се спряха пред сградата на общината, където в продължение на 10 минути скандираха "Оставка на кмета Иван Тотев".

Направиха и импровизирана грамада от камъни и запалиха свещи в памет на самозапалилия се варненец Пламен Горанов. Оттам шествието продължи по Главната към сградата на ЕВН, откъдето ще продължат по основни булеварди на града - "Шести септември", "Цар Борис Трети Обединител" и "Христо Ботев".

Колоната от хора се води от три полицейски коли. В началото на шествието има момичета, част от хамбален отбор, които носят спечелена купа от състезание, уточнява Радио Фокус. Има и снимки на политици, на които пише: "Да изчистим България". Очаква се протестиращите да се отправят отново към Централна гара, както бе миналата неделя.  Най- силни бяха скандиранията пред сградите на общината, електроразпределителното дружество и Съдебната палата. Хората викат "Искаме заплати не искаме асфалт".