Редиците на протестиращите оредяват в Добрич (СНИМКИ)

Мисия Добрич

17-03-2013, 15:00

Снимка:

Ангел Радилов

Автор:

Dobrichutre

Всичко от Автора

Поредно шествие, премина и тази неделя по улиците на града

Поредно протестно шествие премина и тази неделя по улиците на Добрич.

Исканията на протестиращите са формулирани в няколко точки – преразглеждане на размера такса смет за 2013 г., премахване възможността за прехвърляне на дейности по обществени поръчки на подизпълнители, създаване на общински фирми в различни сектори за отваряне на нови работни места, достъп на гражданите до документи, свързани с концесионни договори и изпълнявани мащабни проекти на Общината, с цел прозрачност на процесите, създаване на ефективни механизми за осъществяване на граждански контрол върху дейността на общинската администрация и Общинския съвет, пълна финансова ревизия на кмета на Добрич Детелина Николова за периода на нейния мандат.

Около двеста души тръгнаха от градинката пред църквата "Св. Георги" с  транспарант "Народът не преговаря".

Познатите от другите протести лица преминаха по част от пешеходната зона, площад "Свобода" и се спряха за кратко пред сградата на Съдебната палата. Там протестиращите скандираха: "Затворът е за вас, България – за нас", "Мафия", "Да живее България".

Протестното шествие продължи към сградата на Центъра за обслужване на клиенти на Енерго-Про. Там се чуха същите възгласи и „Енерго-Про отиди си с добро”.

На днешното рехаво шествие в Добрич най-многобройни бяха гражданите от третата възраст, за които усилено се говори, че са платени.

След скандиранията пред сградата на Енерто-Про протестиращите се разотидоха.