Синът на Гого: От медицината повече нищо не очакваме

Животът

18-03-2013, 06:02

Снимка:

24 часа

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Не било вярно, че легендарният изпълнител от "Тоника" не се храни и се стопил до 40 кг

"От медицината повече нищо не очакваме", казва Димитър Найденов, син на големия изпълнител от "Тоника" Георги Найденов, пише в. "24 часа".

Той не уточни дали са прибегнали до знахари заради разочарование от традиционната медицина, която сгреши диагнозата на баща му. Преди 3 г. лекарите обявиха, че Гого страда от рядката болест латерална миотрофична склероза (ЛАС) и тя е причина да бъде прикован на легло.

Оттогава състоянието му се влошава въпреки лечението в няколко чужди клиники. Гого бе при специалисти в Китай, Русия и Израел, но въпреки това е в инвалидна количка. Впоследствие се оказа, че диагнозата е лаймска болест и всъщност певецът е лекуван неправилно. Затова се наложи по-късно Гого да чисти организма си от тежки метали, които натрупал от продължителното пиене на лекарства.

Предположенията бяха, че Гого е прихванал лаймската болест по време на турне във Виетнам преди 30 г. Чак сега обаче рецидивите й се отключили, а медикаментите за ЛАС довели до интоксикация и последвалата нервно-мускулна дистрофия. През есента Гого спря да говори, а напоследък жълтата преса изкара, че отказвал да се храни. “Няма такова нещо”, каза Димитър Найденов.

Гого и съпругата му Ева се изолирали в семейната къща в Айтос и с достойнство понасят мъките си. Освен близките външен човек, който влиза в дома им, е рехабилитатор. Всичко, което се говори за него, са слухове, включително и че се стопил до 40 кг.