Колко струва щастието?

Пловдив Лайф

18-03-2013, 11:00

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Или каква годишна заплата би ви ощастливила и в кои държави жителите са най-щастливи?

Оказва се, че щастието може да се купи с пари...

Колко струва щастието по света?

 ... въпреки, че всички твърдят обратното. Но тогава защо всеки се надява да удари джакпота, стремейки се към благоденствие (разбирайте в този ред на мисли и щастие)? За хората с ниски доходи, увеличаването на приходите е от съществено значение, което им помага да вкусят щастието от живота и да се насладят на всичко, което той предлага, и до което досега не са могли да се докоснат.

И така... колко струва щастието?Според проучване на организацията Skandia International, проведено в 13 държави (Великобритания, Австрия, Германия, Италия, Франция, Хонконг, Сингапур, Дубай, Чили, Колумбия, Бразилия, Мексико и Перу), средната цена на щастието е $161 810 годишно.

Най-скъпо излиза щастието в Дубай, чиито жители се нуждаят от  $276 150 годишно, за да си го купят.  Малко по-скромни са в Сингапур, където щастието се равнява на $227 553 на година. Поред в списъка се нарежда Хонконг, където може да си купище щастие срещу нищо и никаквите $197 702 годишно.

Дотук може да заключим, че азиатските народи не са от тези, които намират щастието в малките неща, а се нуждаят от доста крупни суми, за да си го „купят“. Далеч по-нематериални са европейците. В Германия, например, щастието се равнява  на $85 781 годишно, във Франция - $114 хил., а на Острова - $133 хил.

Според данните от проучването на  Skandia International, само 3 от 20 души в света се смятат за богати, като в Бразилия най-много хора се чувстват богато (¼ от населението).

А средната сума в световен мащаб, необходима, за да се наречете богати, е $1,76 млн. Най-големите богаташи са в Сингапур, където прагът на богатството е $2,9 млн., в Дубай - $2,5 млн., Хонконг - $2,46 млн., Германия - $1 млн., Австрия - $900 хил.

А според доклад на “Earth Institute”, България попада сред най-НЕщастните народи в света (от гледна точка на доходи, стандарт на живот, сигурно работно място, здраве, политическа свобода, социална сигурност и др.), заедно с Украйна, Етиопия, Индия, Танзания, Зимбабве, Руанда, Ирак, Пакистан, Грузия.

Източник:Ели Йорданова, rozali.com