19 март: Газ-спирачка

Хороскоп

18-03-2013, 19:00

Снимка:

България Утре

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Риби, Луна в Близнаци


Първата фаза на Луната днес ще освети и извади на показ всички остри текущи ситуации, с които предстои да се сблъскаме и разрешим до края на месец Март. Голяма част от тях не са нови, а представляват развитие по кризите в глобален и индивидуален план, породени от обмена между Уран и Плутон. През тази седмица той ще бъде мощно активизиран от Марс, който остро и болезнено ще ни напомни за всички болни места в обществения и личния живот. В световен мащаб можем да очакваме задълбочаване на всички кризисни процеси, нарастване на напрежението в зоните на конфликт и повишаване на опасността от аварии, катастрофи и природни бедствия.

За България,  периодът може да стане изключително опасен и тежък. Има сериозна опасност, Служебното правителство да не може да оправдае целите си защитавайки страната от обществено политически и социални трусове, като периода от 21ви до 27ми март ще бъде изключително критичен в това отношение. Този период поставя началото на продължителен процес на обществена трансформация, в който съществува и реална опасност от сериозни политически борби, преразпределение на лидерски позиции, условно и реално отстраняване на политически лидери от сцената, нарастване на социалното недоволство и задълбочаване на неблагоприятни икономически процеси, които ще изострят напрежението между народа и органите на управление. Тенденциите за нарастващо обществено недоволство вероятно няма да отшумят, напротив до края на следващата седмица съществува опасност те да разгърнат мащабите си и да прекрачат разумните граници с изблици на агресия и анархизъм. Повод за това могат да станат отчаяни постъпки и неадекватни действия, породени от свръх емоционални реакции, както и неадекватни политически решения, които да изострят общественото недоволство. Тъй като периодът е деструктивен по своя характер обаче, проявите на несъгласие нямат потенциала да бъдат адекватен коректив и по скоро ще се превърнат в допълнителен де-стабилизиращ фактор. Протестиращите не бива да допускат сред себе си неадекватни, анархично настроени и емоционално нестабилни личности, които потенциално могат да създадат хаос и безредици.

През последните години астролозите наблюдават как по време на подобни остри небесни конфликти , създадения негативен енергиен заряд се освобождава чрез природни бедствия, климатични аномалии и мащабни аварии. необходима е максимална бдителност и готовност за реакция при възникнали аварийни ситуации. Би било чудесно, ако можете да отложите пътуванията си през следващите десетина дни, тай като всички познати ни средства за придвижване са застрашени от аварии и катастрофи.

В личен аспект всички ние ще трябва да се постараем да не се поддаваме на негативни импулси и агресивни провокации. Острата нужда от промяна може да ни тласне към импулсивни действия, резултатът от които е меко казано непредвидим. За жалост ние не винаги успяваме да контролираме и насочваме процесите, на които ставаме инициатори, а резултатите от това често далеч не отговарят на първоначалните ни намерения.

Работа и бизнес
Във вторник ни очаква напрегната работа в условията на неподредено и твърде хаотично ежедневие. Част от причините за хаоса ще бъдат променените намерения и очаквания на колеги, сътрудници, съдружници,шефове и подчинени. Ще ни се наложи максимално бързо да свикнем и да се нагодим към новите условия,ако не желаем да изгубим ценно време в спорове и опити да възстановим условията по възникнали в миналото уговорки. Много от ситуациите ще бъдат двойнствени, затова изисквайте потвърждение дали правилно сте разбрали всичко. Бъдете скептични също така към нови предложения и обещания, поне докато не се уверете че сте си изяснили намеренията на човека който стои зад тях.

Здраве, хранене и красота
Интензивния физически и умствен обмен днес може да постави на изпитание нервната система. Опитайте се да контролирате реакциите си и избягвайте ситуации които са традиционен източник на стрес за вас. Правете си кратки, но чести почивки и по възможност прекарвайте повече време на чист въздух. Организма е твърде уязвим и реагира остро на непознати храни, лекарства и козметични средства.Менюто следва да бъде максимално опростено.