Плажът в Приморско все по-бързо чезне, алармират червените

Туризъм

18-03-2013, 12:37

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

От местната структура на БСП предлагат мерки, за да се спре рушенето на ивицата

За все по-бързото рушене на пясъчната ивица по Северният плаж на Приморско, съобщават от общинската организация на БСП в морския град. В писмо, разпространено до медиите и до кмета на общината д-р Германов, те настояват незабавно да бъдат предприети действия, които да гарантират опазването на плажната ивица.

"Наясно сме, че разрушителните процеси не са от сега, но наблюдаваната в последно време неблагоприятна тенденция трябва да бъде овладяна, за да се предотврати големия удар по развитието на туризма в Приморско. Водени от интересите на населението на града предлагаме, да се предприемат бързи и неотложни действия за избягване гибелта на един от най-хубавите плажове на Българското Черноморие", се казва в писмото на червените.

В него те заявяват готовност за подкрепа на възстановителните мероприятия и изразяват увереност, че местните хора ще са съгласни, усилия и средства от други необходими, но търпящи отлагане дейности, да бъдат пренасочени към спасяването на плажа.

"Не бихме приели като аргумент за неангажиране с проблема, позоваването на статута на публична държавна собственост на плажната ивица и прилежащата акватория. В този смисъл бихме търсили и позоваване в новите промени на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанища", обясняват още от столетницата.