Курдов пред SL: В областната група са 10 пъти по-добри от Левски

Спорт

18-03-2013, 16:17

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Веселин Коларов

Всичко от Автора

Иво Тонев и футболистите да поемат отговорност, защото срам е слаба дума за мача с Монтана, заяви легендата

Легендата на Левски Петър Курдов беше бесен от представянето на отбора при равенството 0:0 срещу Монтана. Пред Sportline.bg настоящият треньор на Марица скочи на футболистите и Иво Тонев, като най-много обвини играчите, заради трагичното им представяне.

"Най-голяма вина носят футболистите. Те трябва да кажат защо играят по този начин. Всичко им и осигурено, имат редовни заплати, отлични условия за подготовка. Аз съм треньор на Марица в "А" Областна група в момента. Моите футболисти се стараят 10 пъти повече от тези на Левски. На "Герена" нищо не играят. Да излязат и да се извинят на цялата синя общественост. Срамота е малка дума, това което се случи снощи - Монтана да ти вземе точка на "Герена". Това не е нашият отбор. Футболистите са виновни и да излязат да дадат обяснение, не да се крият и да не искат да говорят след мача. Левски да вземе по-слаби играчи от тях. Те поне ще искат да побеждават и ще се раздават в името на отбора", каза Курдов пред Sportline.bg.

След това той коментира и оставката на Илиан Илиев. "Още от самото начало на сезона алармирах, че отборът играе слабо. Кажете ми защо се купуват футболисти за 450 хиляди евро, които после търкат пейката? Едва ли една оставка ще промени нещо. Нещата са много комплексни, но бързо трябва да се търси нов треньор. Нямам нищо против Илиан Илиев, но играта на Левски е под всякаква критика. Не знам откъде да започна, толкова много неща има за подобряване. Просто искам нашият любим отбор да бие. Иво Тонев също трябва да поеме отговорност. Да се обясни защо няма юноши. В България има над 50 юноши на Левски, които играят за други отбори. Но не и при нас. С тях ще сме много по-добри отколкото в момента".

Накрая Курдов поиска обяснение и защо ветеранът Христо Йовов не е бил пенсиониран по-рано, тъй като вече не играел нищо. "Защо продължават да мъчат Йовов? Отдавна е свършил. Трябваше отдавна да му направят бенефис, да го изпратят с почести и след това да му предложат работа в клуба. Каква му е играта на него сега? Да се оттегли с достойнство".

 

Вижте какво казаха други легенди за ситуацията в Левски тук