Нефтохимик получи подкрепа от кмета Димитър Николов

Спорт

18-03-2013, 17:17

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Разговорите преминаха много конструктивно, като бе начертан план за това как да се случи стабилизирането на отбора във финансово отношение

Днес на среща в Община Бургас се проведоха разговори между кмета Димитър Николов, представители на футболен клуб Нефтохимик, Лук Ойл и феновете на отбора. На срещата присъства и заместник кмета по строителството Костадин Марков.

Разговорите преминаха много конструктивно, като бе начертан план за това как да се случи стабилизирането на отбора във финансово отношение. От Лук Ойл не се ангажираха с конкретна финансова  помощ за тима, но в същото време стана ясно, че ще бъдат разгледани възможни варианти за това. Кметът Димитър Николов заяви, че Общината ще потърси възможности за подпомагане на клуба, като съвместно с ръководството на Нефтохимик още до края на седмицата ще набележи мерки за предприемане на действия за излизане от неприятната ситуация.

Първа стъпка в това отношение ще бъде изплащането на забавените възнаграждения на футболистите от представителния отбор на тима и осигуряването на средства за предстоящия мач в Разлог. И кметът, и представителите на клуба, и феновете бяха единодушни, че целта поставена пред отбора – влизане в А група, остава и ще се преследва докрай. В това не може да има никакво отстъпление заявиха треньорът Димчо Ненов и Изпълнителният директор Благомир Митрев, който също присъства на разговорите.

Костадин Марков направи оценка за водената от Митрев политика за управление на клуба като правилна и заяви, че лично ще препоръча на собствениците на клуба да не приемат подадената оставка от Благо Митрев след прибирането им в страната.

Срещата завърши с приемане на конкретен план за действие, който започва да тече от днес.