Студенти мерят знания за реформите в ЕС

Мисия Пловдив

18-03-2013, 21:03

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Дни на Европейския парламент в Пловдив, евродепутат разяснява приоритетите на България в селскостопанската политика

Информационното бюро на Европейския парламент в България организира регионална антена на ЕП в Пловдив под надслова "Дни на Европейския парламент" в периода 17-23 март. Програмата на Дните на ЕП в Пловдив започна с безплатна прожекция на филма "Табу" на 17 март, регионално студентско състезание "Европейските граждани и реформите в ЕС" на 22 март и завършва на 23 март с публична дискусия "Общатa селскостопанска политика на ЕС - предизвикателства и възможности за българското земеделие след 2014 г." Българският евродепутат Мария Габриел, член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони, ще представи последните решения по реформата на ОСП. Община Пловдив е официален партньор на Бюрото за събитията.

Програмата започна на 17 март с гала вечер на наградата за кино на Европейския парламент ЛУКС 2012 и безплатна прожекция на филма "Табу", финалист за наградата. Събитието беше в рамките на Международния София филм фест 2013. Актрисата Ана Морейра, която изпълнява една от главните роли във филма, се срещна със зрителите в Пловдив след прожекцията.

Регионално студентско състезание на 22 март

 

На 22 март ще се състои първото регионално студентско състезание на тема "Европейските граждани и реформите в ЕС" с участието на 4 отбора от университети и колежи от Пловдив и Бургас. Журито, в което ще се включи и заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, ще избере отбора - победител, който като награда ще посети Европейския парламент през есента.

Състезанието ще се състои в Зала "Проф. арх. Йолов" на хотел "Тримонциум". В 13.20 часа започват дебатът между студентите. Резултатите ще бъдат обявени на пресконференция в същата зала от 15.30 часа.

Дискусия "Общатa селскостопанска политика на ЕС" на 23 март

 

На 23 март (събота) в 09.30 часа започва публичната дискусия "Общатa селскостопанска политика на ЕС – предизвикателства и възможности за българското земеделие след 2014 г.",с участието на българския евродепутат Мария Габриел, член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони. Форумът ще се състои в зала "Пресклуб" на Международен панаир - Пловдив.

 Основен акцент ще бъде дебатът относно реформата на Общата селскостопанска политика и нейното прилагане в България през следващия финансов период 2014 - 2020 г. Представители на Министерството на земеделието и храните, ДФ "Земеделие" и на браншови организации ще обсъждат и въпроса за защитата на местните и национални селскостопански продукти на общоевропейския пазар.