Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

19-03-2013, 06:34

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Протест в Столипиново затваря улица Ландос

Добро утро, Пловдив! Днес времето ще бъде ветровито. Температурите чувствително ще се повишат. За Пловдив максималната ще е 18 градуса. Облачността над страната ще бъде променлива и в отделни части са възможни валежи. На места са възможни гръмотевични бури и дори градушки.

Пловдив днес ще бъде домакин на Национална работна среща за интегрираните планове за градско възстановяване и развитие. Форумът се открива в 12.00 часа в заседателната зала на Общинския съвет. Организатор на срещата е Централният информационен и координационен офис към Министерски съвет. На срещата ще присъстват представители на всички Областни информационни центрове в страната. Част от тях ще се срещнат с медиите преди старта на работната дискусия.

Отново от 12,00 часа в пресклуба на БТА – Пловдив, пл. „Централен“ 1 ще се състои пресконференция на тема: ФК „Локомотив“ - липса на морал и достойнство! Участие в нея е заявил инж. Петър Никленов, президент на ФК „Векта“ - Пловдив.

От 15.30 часа във 2 зала на пловдивския Окръжен съд Георги Сарай ще обжалва мярката си за неотклонение „Задържане под стража”. Срещу него са повдигнати обвинения, че заедно с Николай С. и Иван Б. са направили опит да запалят сграда на „КЕЦ Пловдив Север”, собственост на EVN. Срещу него е повдигнато обвинение и затова, че е държал 33,6 г. марихуана на стойност 201 лв.

От 16,00 часа пък ще се състои протест на жителите на квартал „Столипиново“. Те ще затворят ул. „Ландос“ в района на ОУ „Димчо Дебелянов“. Протестът се организира заради ликвидацията на белодробна болница „Д.Кудуглу“ и тежката битова среда за живеене в квартала - влошеното водоснабдяване и канализация, лошите инфраструктура и електроснабдяване. Организатори на протеста са Инициативен комитет на бедстващите в Пловдив, Национален синдикат „Защита“ и Сдружение „Спасение“.

Родителите на децата от класа на уволнения от пловдивската хуманитарна гимназия преподавател Христо Данев ще се срещнат лично с директорката Соня Киркова. Тя ще ги приеме днес в 17:30 часа, за да поясни обстоятелства по отстраняването на учителя по английски. Множество майки и бащи все още настояват преподавателят да се върне на работа.

Днес ще бъде направена първа копка на ключовия за гр. Раковски „Интегриран воден проект за частично изграждане на главни колектори и вътрешна канализационна мрежа, ПСОВ и реконструкция на съществуваща водопроводна мрежа по улиците, предвидени за канализация”. Проектът е на стойност близо 59 милиона лева и е финансиран от Оперативна програма „Околна среда”. На събитието ще присъстват министърът на околната среда и водите във временното правителство Юлиян Попов. Стартът ще бъде даден в 11:00 ч. на площада на автогарата в Раковски.

В 12 часа в седалището на фондация „Пловдив 2019“ ще бъде представен първият етап от проекта за интерактивна туристическа карта на праисторическите обекти в Пловдив. Проектът е финансиран от "Пловдив 2019"  и е в подкрепа на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата. Партньори са ОП " Туризъм", Фондация „Тракарт-2000“, Пловдивски граждански клуб и др.

Довечера на София филм фест в Пловдив ще видим сръбския "Практичен пътеводител на Белград със сълзи и песни" и копродукцията "Ловът". Прожекциите отново са в 18:30 и 20:45 часа.