Още две жертви на стрелбата. Полиция загради кв. "Димитър Миленков"

Кървавата свада се разигра снощи заради спор, станал на Сирни Заговезни

Стрелецът и майката на убитите снощи Кирил и Василка – Елена, починаха във ВМА.

67-годишният бивш военен Иван Калмуков беше в критично състояние, след като се простреля в главата, минути след кървавата саморазправа с роми от столичния квартал "Димитър Миленков".

Убиецът се вбесил на ромите запалили автомобилна гума на Сирни Заговезни и опушили квартала, заплашил ги, че ще ги гърми.

Заканата не остава неизпълнена. Снощи около 16.30 часа Иван влиза с пистолет в дома на 26-годишния Кирил.

Стреля по него, по майка му Елена, сестра му Василка и по 22-годишния му приятел Бисер. Цялата сцена се разиграва пред очите на невръстните деца на Кирил и сестра му Василка.

"От веднъж му е станало нещо, влязъл е вътре и е решил да ги убива. Щом е отворил на сестра му устата, вкарал е пистолета и я е застрелял... Казал е, че ако са били останали още четири куршума, е щял да убива и децата", разказаха ужасени съседи.

Цяла нощ на мястото дежуриха полицай. Районът на стрелбата остава отцепен и тази сутрин заради опасения от нарастване на напрежението.

Местна магазинерка посочи, че кървавият инцидент няма да доведе до етнически конфликт.

Тя обясни, че живее и работи с ромите в квартала от години и няма проблеми с тях. Жената обаче потвърди, че убитият на място 26-годишен мъж е бил конфликтен.

По случая е образувано и досъдебно производство, уточниха от СДВР.