Любо Пенев си тръгва, ако не отидем на бараж

Спорт

19-03-2013, 09:05

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Два клуба от Испания искат и чакат селекционера

Любослав Пенев може да не води повече националния отбор на България, ако отборът не се класира за бараж за Мондиал 2014, съобщава Sportline.bg.

Договорът на селекционера изтича през ноември, когато завършва квалификационният цикъл за световното.

В него обаче има опция за продължаването му с още две години. А президентът на БФС Борислав Михайлов пък е готов да го поднови. Самият Любо Пенев обаче е обявил, че ако не изпълни основната си цел - минимум бараж, ще предприеме ново предизвикателство.

Сериозен интерес към специалиста има от доста чуждестранни отбори. Два от тях са от Испания. Самият Пенев също има желание да продължи кариерата си на Иберийския полуостров. Именно в Примeра дивисион бяха златните му години като футболист с екипите на Валенсия, Атлетико (Мадрид), Компостела и Селта.

46-годишният шампион с Литекс за сезон 2010/11 намекна за евентуална раздяла още на пресконференцията преди два дни. "В момента аз и треньорското ръководство изпълняваме две задачи едновременно.

Първата е да успеем да класираме тима, давайки всичко от себе си. И втората е да подновяваме отбора. Това за мен е много важно, макар да не знам дали аз ще съм начело на отбора и през следващия цикъл. Но при всички положения България ще разполага с един добър, солиден и перспективен тим", заяви Любо.

ОЩЕ СПОРТНИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ В SPORTLINE.BG