Часът на Земята настъпва в събота

Животът

19-03-2013, 14:32

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Общо 99 са общините, подкрепили екологичната инициатива

Нови 28 града и населени места в България ще станат част от инициативата "Часът на Земята 2013". С това общият брой на общините, подкрепящи екологичната инициатива, става 99, заявиха от международната природозащитна организация WWF.

Глобалната кампания ще се проведе за пети пореден път на 23 март от 20.30 до 21.30 часа.

"Часът на Земята" цели да привлече общественото внимание върху проблемите, свързани с промените в климата и употребата на повече ресурси, отколкото човечеството разполага.

Традиционно инициативата се подкрепя от изявени професионалисти в своята област от цял свят. През 2013 г. в България посланици ще бъдат актьорът Юлиан Вергов, музикантите Калин Вельов и Михаил Стефанов и финансистът Мартин Заимов.

Часът на Земята се провежда от 2007 г. чрез символично гасене на осветлението в рамките на един час в края на март. Идеята на инициативата е да фокусира общественото внимание върху проблемите с климатичните промени и прекомерната употреба на ресурси и да провокира хората да участват в решението им. Към кампанията се включват световни лидери от сферата на политиката, икономиката и културата.