Арт формация обагри с настроение дом за сираци

Две от стените на сградата вече са изрисувани, набират се средства за останалите

Графити майстори от бургаската арт формация ME Click стартираха втора кампания за набиране на средства да изрисуват дома за деца "Вяра, Надажда и Любов". Първата кампания, за която Burgasutre писа и подкрепи, даде възможност на младежите да подарят на децата прикзни рисунки и да направят дома по-уютен и цветен. 

ВИЖ СНИМКИ ТУК

"Преди няколко месеца решихме да изрисуваме дом за деца "Вяра, Надежда и Любов" и да направим живота на дечицата малко по-цветен и красив. Искаме да им оставим нещо, което да е с тях всеки ден. Искаме да изрисуваме и останалите стени на дома и нека заедно направим бъдещето на децата красиво", споделят бургаските младежи.

Повече за кампанията може да видите тук

Първата графити стена в Бургас готова до дни

Стена за графити ще бъде обособена в Морската градина. Идеята за облагородяване на старата и неизползваема паркова конструкция, която ще се превърне в галерия на открито е на младежите от ME Click и Хамалогика. Проектът "Стенографика" се осъществяват и финансира от местната администрация, като освен стена за рисуване ще бъдат монтирани пейки и масички.

"Предвид близостта на мястото до плажа и сърф-базата, пейките ще бъдат направени от стари сърф-дъски. Масичките пък ще дават възможност на тях да се играе шах. Визията е съобразена с цялостния архитектурния облик на Морската градина. "Стенографика" ще бъде готова за началото на "Включи града", който започва този петък и ще продължи и през уикенда", обясниха от общината.

През уикенда от 11 до 17 часа художници ще изрисуват чисто новата стена с графити на тема "Плажна култура". Ще се проведе и работилница за графити от 14 до 17, в която всеки записал се, ще може сам да опита тази рисувателна техника. Ще има и работилница, по време на която ще бъдат създадени сърф-пейките, събота и неделя от 11 до 17 ч. Записването за участие в работилниците става с изпращане на е-мейл на hamalogika@gmail.com. През цялото време участници и публика ще се радват на хамаци от "Айляк Хамак", които ще бъдат разположени в парка зад стената, както и на джаз-саундтрак от DJ Pheel.

"Стенографика" ще остане като пространство за изкуство в градска среда и след "Включи града", като визията на стената ще бъде променяна във времето. Рисуването на нея ще бъде регламентирано със специален "графити кодекс". Идеята е мястото да продължи да се развива и в бъдеще да бъде използвано и за други културни събития - изложби, пленери, др.