Служебният премиер порица проф. Константинов

Най-доброто от печата

20-03-2013, 06:00

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още няма решение дали шефът на "Информационно обслужване" остава на работа

Служебният премиер Марин Райков се срещна с председателя на Съвета на директорите на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов, но решение за бъдещето му на поста още няма.
Райков порица Константинов за това, че публично изразява политическите си пристрастия, съобщи правителствената информационна служба. Ден по-рано лидерът на ДПС Местан изрази безпокойство от думи на Константинов, че "ако алтернативната на ГЕРБ е тройната коалиция, ще стори всичко необходимо, това да не се случи".
На днешната си среща с проф. Константинов министър-председателят определи като категорично недопустими изявленията му по повод политическите конфигурации, които той не би подкрепил, се казва в съобщението на пресслужбата. Според премиера държавните служители с по-видими за обществото функции трябва да се въздържат от изявления или от стъпки, които могат да се тълкуват като демонстративна проява на партийна пристрастност. Райков все още не е взел решение по този казус, но ще го оповести, когато е готов, уверява пресслужбата.