Добро утро в сряда!

Мисия Пловдив

20-03-2013, 06:45

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Петър Петров

Всичко от Автора

Пролет е!

Добро утро, Пловдив!

Ето добрата новина – точно в 13:02 часа ще настъпи пролетта.  Днес е и денят на пролетното равноденствие, когато продължителността на деня е равна на нощта.

И още една добра новина - президентът Росен Плевнелиев ще връчи приза "Най-добър град за живеене в България за 2012 г." от Националното проучване на Дарик радио и в. "24 часа". Класацията се провежда за шеста поредна година.  

А ето и какво ще се случи в Пловдив днес:

От 11.00 часа пресконференция по актуални градски проблеми ще дадат председателят на групата общински съветници на Национален Идеал за Единство Славчо Атанасов, секретарят на Национален Идеал за Единство Слави Георгиев и членът на националното ръководство на НИЕ Борислав Инчев.

В 10,30 часа започва и пресконференция по повод старта на изложбите "Природа, Лов, Риболов 2013" и "Цветна пролет 2013" в Конгресен център на Международен панаир Пловдив. Официалното откриване е от 11.30 ч в палата 3. Вижте какви уникални атракции ви очакват! 

Почетният консул на Германия в Пловдив Мариана Чолакова и Главният готвач на ресторанта на хотел "Лайпциг" Николай Антонов ще оценяват ястия, подготвени от възпитаници на Комплекса за социални услуги "Св. Георги". Конкурсът е от 10, 30 часа. Председател на журито е немският експерт Йоханес Шулц. 20 дни той обучава безвъзмездно кухненския персонал и кулинарните паралелки в Социалния Учебно-професионален център към комплекса.

В Медицинския университет в Пловдив ще бъде даден отчет за успешно изпълни проект за модернизация на Библиотечно-информационния център по Оперативна програма "Регионално развитие". Информация за внедрените мерки за енергийна ефективност в Учебния корпус на Медицинския колеж към университета, изградените съоръжения за достъп на лица в неравностойно положениe и модернизацията на четирите библиотеки ще бъде представена на пресконференция в Трета аудитория на МУ-Пловдив.