Библиотекарка от Оксфорд го отнесе заради Harlem Shake (ВИДЕО)

Булевард

20-03-2013, 09:56

Снимка:

YouTube

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Служителката загуби работата си заради студентски танц

Ръководството на библиотеката на Оксфордския университет уволни един от своите служители заради това, че по време на негово дежурство студентите са танцували в сградата популярния танц Harlem Shake.

Видеото, на което около 30 студента разгорещено танцуват с костюми в библиотеката на един от най-старите колежи на университета - Saint Hilda`s College, се появи в интернет и провокира изключително негативната реакция на ръководството. Нарушителите на спокойствието бяха глобени, а дежурната в същия ден библиотекарка Калипсо Неш беше уволнена, защото не ги е спряла. Тя също така е докторант в колежа.

На записа, който вече е гледан от няколко хиляди души, се вижда, че студентите седят и спокойни се занимават в библиотеката, а в следващия момент всички присъстващи студенти са преоблечени в костюми и танцуват по масите и столовете.

Самите "танцьори" заявиха, че библиотекарката няма никакво отношение към тяхната забава, която се е състояла по вечерно време, за да не се пречи на останалите читатели. Те поискаха Неш да бъде възстановена на работа, защото не е била в състояние да попречи на техния купон.

По-рано австралийски миньори вече загубиха работата си заради танц в стила Harlem Shake. Федералното управление за безопасност на гражданските полети в САЩ започна разследване на футболен тим на Колорадския университет, които са танцували на борда на самолет, летящ за Сан Диего. В България също имаше подобен случай, като учител от Пловдивска гимназия беше уволнен, защото негови ученици са танцували в двора на училището.