Като на селски събор - спор без консенсус ГЕРБ-БСП

Политика

20-03-2013, 11:08

Снимка:

bTV

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Левият Драгомир Стойнев и Томислав Дончев от ГЕРБ се нападнаха взаимно за обедняването на българина

Лют предизпорен спор избухна в сутрешния блок на bTV, където представители на ГЕРБ и БСП близо 20 минути се обясняваха при чие управление хората са живели по-зле.

Червеният депутат Драгомир Стойнев посъветва ГЕРБ да не искат властта все още, защото хората са ги изгонили с камъни. Според него "трябва да се подобри бизнес климата, има отлив на чужди инвестиции".

Стойнев не дочака две минути от началото на предаването и нападна водещата Ани Цолова с обвинението, че искала да помогне на Томислав Дончев. Социалистът я обвини, че само го прекъсвала, пренебрегвайки това, че до този момент говори предимно той, докато представителят на ГЕРБ бе казал едно изречение.

БСП обеща 250 000 нови работни места, ако вземат властта, но бившият министър по еврофондовете Томислав Дончев атакува с репликата: "Който обещава чудеса, е лъжец!".

По думите му толкова нови работни места, колкото обещават социалистите, означава да се вземат над 1 милиард лева от хората.

"Естествената безработица е по-добре от изкуствената заетост", добави той и отказа да влиза в предизборно наддаване.

Според Дончев грешката на ГЕРБ е, че не са направили достатъчно за малките и средни предприятия. Единственият път за България е "доходи, базирани на работеща икономика", категоричен е той.

Социалистът Стойнев не му остана длъжен и заяви, че втори мандат за партията на Бойко Борисов би било нещо като Жан Виденов пак да дойде на власт.

"Вие дезертирахте, вие се уплашихте и дадохте мандата", крещеше Стойнев, като преди това смая и зрителите, и водещата с откровението, че Искра Фидосова хранела кучето си с кюфтета и сьомга, докато хората мизерстват.