Безработен министър на гости на Гергов (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

20-03-2013, 15:38

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Мирослав Найденов разходи лъскав костюм и разказва вицове в Панаира

Бившият министър за земеделието и храните Мирослав Найденов се появи изненадващо на откриването на международната изложба „Природа, лов, риболов” в Пловдивския панаир. Докато репортерите се чудеха в качеството си на какъв Найденов се нареди на сцената до Георги Гергов, минути след това той сам обясни, че се радва да е на изложението в Пловдив вече като безработен. „Разбрах, че тази година експонатите са рекорден брой 680. Голяма част от тях вече съм виждал“, похвали се ексминистърът.

Найденов се беше накиприл специално за случая с кожен скъп костюм с ловджийски мотиви, който очевидно беше купен от чужбина.

Той коментира и появилите се обвинения по негов адрес. Найденов си обяснява коментарите за себе си с наближаването на изборите.

„Преди да подадем оставка беше ОЛАФ, сега пък ДАНС. Само марсианците не са ме разследвали. Да ви изглеждам притеснен?“, усмихна се Найденов.

При подготовката на Закона за лова всеки 30 % от годишната вноска за стопанисване, която отчитат ловците, трябва да отиде за изграждането на охрана. Става дума за събраната сума по 15 лева от всеки ловец от общо 120 000 ловци в България.

Попитан защо тове не е напавено, Найденов избяга от въпроса. „Вече една седмица съм извън министерството и не мога да отговарям от името на институция, която не представлявам“.

„Вече има звено с нови автомобили, техника за нощно виждане с добре обучени екипи. Ако има забавяне на средствата се надявам, че това е свързано с началото на годината и е въпрос на дни“, добави той.

Вместо да даде обяснение отклонявана ли е събраната сума от вноските на ловците, Найденов посъветва репортерите да попитат шефовете на държавните ловни стопанства и разказа виц: Една жена много тормозила мъжа си и накрая той не издържал. Живеели на последния етаж на кооперация. Казах: Самоубивам се, хвърлям се, не издържам! А жена му отговорила: Чакай бе, къде си тръгнал, сложила съм ти крила, а не рога. Тематичен е вицът, заключи ексминистърът с усмивка срещата си с репортерите.