Търговците от пазара в Добрич се срещнаха с общинари

Мисия Добрич

20-03-2013, 15:53

Снимка:

Ангел Радилов

Автор:

Dobrichutre

Всичко от Автора

Протестиращите искат да ги управляват млади хора, а не пенсионирани военни

Определената за днес среща на търговци от кооперативния пазар в Добрич с кмета на общината започна със скандал. Дошлите на срещата около 60 търговци поискаха да си тръгнат още в началото, тъй като на срещата не присъстваше кметът Детелина Николова.

В крайна сметка дискусията се състоя, след като председателят на Общинския съвет Ангел Табаков, обясни, че кметът е в чужбина на отдавна планирана командировка. Впоследствие се разбра, че кметът участва в делегация, която ще посети САЩ.

"Вземете мерки преди да сме започнали да напускаме масово", призоваха търговци и производители на среща, като отново протестиращите бяха оглавени от обявилият през миналата седмица гладна стачка Христо Христов, за която Bulgariautre.bg ви информира.

Към определената такса за ползване на маса от 164 лева търговците плащат и по 15 лв. за охрана, която отказва да пази стоката им, а само масите. Те се оплакаха и за проблеми с осветлението и течове. Още 30 лв. на месец излиза платеното ползване на тоалетна.

Протестиращите настояват в изчисляването на ползваната площ да не се включват квадратите зад гърба на продавача. Търговците не искат да ги управляват пенсионирани военни, а екип от икономисти.

Общинарите да отидат при хората на място, където ще получат реални пояснения, а не да управляват дистанционно от кабинетите, апелираха търговците.

Исканията на търговците от общинския кооперативен пазар ще бъдат внесени за разглеждане в постоянните комисии по търговия и по законност и ред към Общинския съвет. След това те ще бъдат дискутирани на сесията през месец април, заяви Табаков.

Целта е да бъдат направени промени в наредбите за местните такси и цени на услуги и за търговската дейност, за да се решат проблемите на търговците.