Цветана Пиронкова отпадна в Маями

Спорт

20-03-2013, 19:57

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Хантухова би българката с 6:2, 6:4

Цветана Пиронкова отпадна от силния турнир в Маями, след като загуби с 2:6, 4:6 от Даниела Хантухова, съобщи Sportline.bg.

Цвети започна добре мача, след като взе първия гейм без загубена точка, но с това доброто й представяне в първия сет се изчерпа. Във вторият сет пловдивчанката се представи по-добре, но това не успя да доведе до успех за нея и след около час и 30 минути игра Хантухова отстрани Цвети от турнира.

Това е седма поредна загуба на българката за тази година. Заради поражението си най-вероятно Пиронкова ще отпадне от Топ 50 в световната ранглиста.

Пиронкова спечели първия гейм на нула и започна добре вторият, в който можеше да направи пробив, но Хантухова успя да вземе гейма си. Словачката направи пробив в третия и петия гейм и в крайна сметка спечели сета с 2:6. Вторият сет започна лошо за Пиронкова, която загуби първите три гейма. Цвети все пак успя да върне пробив за 1:3, а после да спечели и сервис гейма си. В крайна сметка Хантухова спечели и този сет с 4:6, с което спря участието на Пиронкова в турнира с награден фонд от $4,195,765.

В следващия кръг Хантухова ще се изправи срещу номер 7 в света Сара Ерани.