Огнен пърформанс за "Часът на Земята" в събота

Мисия Бургас

21-03-2013, 06:04

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургас и Часът на Земята в снимки

С чаени свещи доброволци ще изпишат "ЗЕМЯ" до Пантеона

С огромен огнен надпис ЗЕМЯ ще се включи Бургас тази година в междурнародната екоинициатива "Часът на Земята".

Природозащитниците ще съчетаят опазването на нашия дом с модерното изкуство, тъй като огненият пърформанс "Земя" ще се състои в рамките на арт фестивала "Включи града".

"От 19,30 часа от Морското казино ще тръгне шествие в посока Пантеона. Там всеки желаещ ще може да се включи в мащабно изписване с чаени свещи на думата "ЗЕМЯ". Така, когато в 20 часа бъдат изгасени всички светлини, публиката ще може да види красивия надпис, който напомня за значението на планетата и опазването й", обясняват от екипа на фестивала.

По традиция от 20,30 в рамките на час всеки трябва да загаси осветлението в дома си, символ на опазването на ресурсите и чистотата на планетата. Прието е общините и институциите да изгасят светлините по фасадите на сградите си като знак на съпричастност към екоинициативата. Освен Бургас в акцията участие са заявили още Поморие, Царево, Созопол, Средец и Приморско.

Както Burgasutre писа миналата година сградата на община Бургас потъмня, а доброволци от БМЧК раздаваха чаени свещи на минувачите по централните улици. Ток за средното потребление на над 300 домакинства в рамките на 60-те минути беше спестен по време на кампанията през 2012-а.