Добро утро на 21 март!

Мисия Пловдив

21-03-2013, 06:39

Снимка:

Красив Смолян

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво ще се случва в Пловдив днес?

10.30 ч. - ПУ „Паисий Хилендарски” отбелязва 40 години от откриването на специалността „Руска филология”. На работна среща ще бъдат представени постиженията на преподаватели и докторанти, гостуват руски университети и френски институт

Място: Конферентна зала „Компас” на ПУ „Паисий Хилендарски”, Ректорат, ул. „Цар Асен” №24.

10.30 ч. – Открива се второто издание на  Европейския панаир на социални предприятия и кооперациии за хора с увреждания, място: палата 6 на Международен панаир Пловдив.

10.30 ч. – Състезание по проект “Народните будители и аз”

Професионалната гимназия строителство, архитектура и геодезия ”Арх. Камен Петков” ще домакинства на районния двубой с ученици от Професионалната гимназия по туризъм ”Проф. Асен Златаров” по проекта „Народните будители и аз,” който се реализира по идея на  Ротари клуб. Избраните от учениците патрони са Васил Левски и Панайот Волов.

Очаква се и тази година състезанието да премине оспорвано, защото победителят ще отиде на градски кръг и ще представя училищата в района в категорията 8- 11 клас.

Кметът на район „Източен” Петър Петров очаква високо ниво на представяне, защото и двете професионални гимназии са водещи в образователната гилдия на Пловдив.

14.00 ч. - Как работодатели могат да наемат на работа на преференциални условия хора с увреждания. 100 % незрящата Таня Йовева ще разкаже за достойния труд на достойните хора. Място: арт пространството на Клуб Тотал Спорт Пловдив (ул. Екзарх Йосиф 13).

В седалището на Общинска фондация "Пловдив 2019" ще бъдат наградени участниците в конкурса за есе на тема "Пловдив - моята Европа", обявен от фондацията по повод Европейския ден на творчеството 21 март. Представители на "Пловдив 2019" ще наградят младите хора, изпратили текстове за конкурса и ще ги поканят да участват като доброволци в инициативите на фондацията. 21-ви март се отбелязва в много държави и като Ден на поезията и кукленотеатралното изкуство.