Вижте какво ще гласуват старейшините днес

Мисия Пловдив

21-03-2013, 06:49

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Ще се гледа предложение и за намаляване на наемите в „Бяла зона”

Доста натоварена ще бъде днешната сесия на пловдивския Общински съвет. В дневния ред са заложени 37 точки. Най-невралгична се очаква да бъде ликвидацията на Белодробна болница. Представители на персонала се зарекоха, че ще протестират срещу действията на старейшините. Освен това за три общински здравни заведения - ДКЦ - 2, ДКЦ - 4 и Център за кожно - венерически заболявания ще се обяви конкурс за управители.

Съветниците ще разглеждат заменката на близо 7 декара земя на „Ягодовско шосе" №2, до надлез "Скобелева майка". Срещу терена в края на града общината ще получи сградата на БНБ на ул. "Райко Даскалов". За втори път ще се прави опит общината да прехвърли Спортното училище "Васил Левски" на държавата от новата учебна година.

Старейшините ще се занимават и с няколко имотни сделки. Предлага се продажба чрез публичен търг на имот на ул."Стойчо Мушанов" №33. Два общински апартамента – в блок 156 в ЖР „Тракия" и на бул. „Александър Стамболийски" №84 в район „Южен" ще бъдат предложени за продажба на наемателите им. Одобрение чака и отдаването под наем за 5 години на помещение с площ от 60 кв.м. на ул. "Даме Груев" №60.

На сесията ще бъде приет отчетът на Общинския съвет по наркотични вещества. Наред с това ще бъде освободен ликвидаторът на „Общинска охрана" ЕАД и предстои да бъде назначен нов. Рокади ще бъдат приети и в ръководството на фондация „Пловдив 2019". От управителния съвет по негово желание ще бъде освободен Валери Кьорленски, като ще бъдат назначени Милена Чакандракова-Трачева и Манол Пейков.

Съветниците ще приемат автобус №17 вече да се движи и през почивните дни. Ще се разгледат и промени в маршрутите на други две линии. Първата е на автобус № 36. От бул. "Източен" колите ще поемат по бул. "Христо Ботев", ще правят ляв завой по бул. "Найчо Цанов" и ще влизат в "Южен". Линия № 21 пък вече ще минава през булевард "Източен" към магазин "Билла". Оттам през бул. "6-ти септември" ще продължава към Семинарията, след което ще следва стария си маршрут до "Северен".

Очаква се в извънреден порядък да бъде внесено предложение за намаляване на наемите в „Бяла зона”. Промяната по всяка вероятност ще облекчи ползвателите на обекти в подлезите в центъра на Пловдив, в Стария град и в рамките на парк "Отдих и култура" на Гребната база.