Харлем шейк взе още една жертва

Животът

21-03-2013, 09:01

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Скандал и в Оксфордския университет

Сензацията "Харлем шейк" отряза поредната глава. Ръководството на Оксфордския университет е взело решение за уволнението на библиотекарка, дала позволение за 30-секундно видео с танца, превърнал се в световна мания.

30-годишната Калипсо Наш е освободена, защото "в ролята си на библиотекар не предотвратила клипа", пише Стандарт Нюз. Служителката се опитала да се оправдае, че пуснала купонджиите в библиотеката след 23,30 и това не е попречило на учебния процес, но обяснението й се сторило недостатъчно на университетските власти.

Така прочутият Оксфорд се вписа в същите подозрения за прекален консерватизъм, заради който беше уволнен и Христо Данев, учителят от хуманитарната гимназия "Св. св. Кирил и Методий" в Пловдив.

В оксфордския "Харлем шейк" са се включили 30 студенти. Всеки от тях, който е носил отличителните знаци на елитния университет, също ще бъде наказан, уточни ръководството.

Късметлиите, които са били дегизирани в типичните за маниакалния танц маски и шлемове, обаче най-вероятно ще отърват наказанието, понеже не могат да бъдат разпознати.