Спасението от астероиди е в молитвата

Молете се, това е препоръката на шефа на НАСА при заплаха от Космоса

След падането на метеорита в Челябинск, основателно хората търсят повече информация за заплахата от Космоса. Метеоритът, който се взриви над руския град нанесе много материални щети, а стотици хора бяха ранени и приети в болница.

Оказва се, че специалистите не могат да прогнозират поведението на всички астероиди, и когато някой приближавал Земята единственото, което можем да направим е да се молим.

Директорът на американската агенция за космически изследвания (НАСА) Чарлз Болдън обясни на членовете на комисията по научни въпроси към конгреса на САЩ, че в случай на приближаващ астероид, единствената препоръка която той може да отправи към хората е молитвата, пише британският вестник "Телеграф".

По думите на Болдън, НАСА е открила и проследява 95 % от астероидите, които могат да нанесат сериозни щети. Но от друга страна едва 10 на сто от предполагаемите над 10 000 потенциални "убийци", с диаметър над 50 метра, са били локализирани. Такъв астероид преминава в близост до Земята средно на всеки 1 000 години.