Жена, родила мъртво бебе, се бори за живота си

Мисия София

21-03-2013, 14:19

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Предстои транспортирането й във Военномедицинска академия

36-годишна жена се бори за живота си, след тежко раждане и последвала смърт на плода, в болницата в Благоевград.

На 19 март около обяд жената от Сандански е приета в родилно отделение.

Последвало изключително тежко раждане с асфиксия (задух, неспособност за дишане), плодът се родил с вяла сърдечна дейност в резултат на тежката ацидоза (повишаване киселинността на кръвта) по време на раждането.

Д-р Огнян Митев, зам.-директор в лечебното заведение, обясни, че плодът не е изплакал, дори след активната реанимация на лекарския екип и така се е стигало до фатален край.

"Имаше и многократно увита пъпна връв, но с това не свършиха проблемите. След израждането на плацентата, жената изкървя обилно, стигна се до тежка кръвозагуба, която доведе до тежкото състояние на жената, тъй като кръвта й нямаше способността да се съсирва", поясни той.

"Въпреки тежкото състояние, в което бе изпаднала родилката, благодарение на добрата работа на екипа, в момента тя е в значително по-добро състояние, но все още с опасност за живота", посочи д-р Митев.

"Преляха се около 30-40 банки кръв, плазма, електроцитна и тромбоцитна плазма, използвахме най-нови лекарства, които спомагат за кръвосъсирването, консултирахме се със специалисти в София, направихме всичко, което бе необходимо. Към момента предстои транспортирането на жената във Военномедицинска академия в София", уточни зам.-директорът в благоевградската болница.