Родители чакат помощ от министъра за случая с "Харлем шейк"

Мисия Пловдив

21-03-2013, 16:12

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

15 майки и бащи подписаха жалба, искат решение

Шумът около скандалния "Харлем шейк", разтърсил Хуманитарната гимназия в Пловдив, и последствията от танца не стихват.

15 родители на деца от класа на напусналия учител по английски език Христо Данев изпратиха специален призив до новия министър на образованието, съобщиха подписалите жалбата от пет точки родители.

В нея те изразяват притеснението си от напрегнатата обстановка в училището и стреса, на който в момента са подложени децата им.

Веднага след случката те поискали среща с директорката на училището Соня Киркова, която среща обаче им била отказана. Майките и бащите отправили и втора покана - на 19 март бе проведена специална родителска среща, но и на нея г-жа Киркова не се появила.

Родителите се оплакаха от стреса, на който са подложени децата им. Педагогическият съветник заплашвал учениците, че паралелката им ще бъде разформирована, а те - преместени в други класове; оплакват се и от зам.-директора Желязко Събев, вменил вина у децата за уронване престижа на училището. Родителите са притеснени и от общото понижение на мотивацията за учене.

Молим за помощта Ви за изясняване на случая, за възстановяване на учебния процес и връщане на работа на г-н Данев, обръщат се те към министъра.