Красен Кралев официално се раздели с Новото време

Политика

21-03-2013, 18:00

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

С решение на съда той вече не е в ръководството на политическата партия

Софийският градски съд заличи Красен Кралев от състава на ръководните органи на Политическа партия "Новото време".

Заявлението му за напускане на Изпълнителното бюро и на Политическия съвет на партията е подадено още през май миналата година, но решението на съда става факт този понеделник, 18 март.

Макар и с 10 месеца закъснение, то официално потвърждава желанието на Кралев да прекрати членството си в партията.

На практика с този юридически акт Красен Кралев се отказва от политическата си дейност в рамките на "Новото време".

Красен Кралев е едно от младите лица на демокрацията. Той активно участва в българския политически живот от началото на 90-те години.

Роден е през 1967 г. във Варна. Завършва Първа езикова гимназия и Висшия медицински университет във Варна. Специализира мениджмънт на политически кампании в университета на Южна Каролина, САЩ, и по глобален маркетинг към Асоциацията на националните рекламодатели на САЩ.

Кралев е един от основателите на Федерацията на независимите студентски дружества през 1990 г. Съосновател е на Българското сдружение за честни избори.

Бил е консултант на Националния демократически институт на САЩ при провеждането на предизборни мисии в Албания, ЮАР, Йемен, Украйна, Югославия. Учредител и заместник-председател на партия "Новото време".

Красен Кралев е президент на MAG Communications - група от агенции за интегрирани маркетингови комуникаци с редица спечелени награди от рекламни фестивали в Ню Йорк, Лондон, България. Бивш президент на ПФК Черно море.

На последните местни избори през 2011 г. учредява "Коалиция Варна утре", която участва в изборите за Общински съвет в морската ни столица. Коалицията става трета политическа сила в града и печели четири места в общинския съвет.