Бой на титани в Пловдив! Бойко повежда листата на ГЕРБ

Мисия Пловдив

22-03-2013, 12:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Борисов се изправя се срещу Стефан Данаилов и Иван Костов

Бой на титани се задава в Пловдив, където Бойко Борисов повежда листата на ГЕРБ, съобщиха високопоставени функционери от партията. Почти сигурно първи в БСП там ще е Стефан Данаилов. Отдавна в ДСБ пък е решено, че водач под тепетата бъде Иван Костов.

На 12 април Борисов ще обяви старта на предизборната кампания на своята партия от Античния театър пред 3500 души. Съвсем естествено било той да поведе и четата на ГЕРБ в града на тепетата, пише "24 часа".

Категорично било решено, че втора е Менда Стоянова. За трето и четвърто място се състезават ексдепутатите Стефан Дедев и Антоний Йорданов, а за четвърто и пето - районните кметове на "Централен" Райна Петрова и на "Източен" Петър Петров. Общо 90 души от ГЕРБ са номинирани за депутати от Пловдив, но тепърва ще се отсяват, уточни кметът Иван Тотев, който е градски партиен лидер. Мандатите в града са 11, като ГЕРБ разчита да вкара поне 6-има, тъй като традиционно Пловдив гласува за десницата.

Тотев не потвърди, но и не отрече новината за Борисов. Експремиерът ще води и листата в 25-и МИР в София.

Слух вкара в спора за първото място в Пловдив и Петър Курумбашев, но самият той отрече подобни планове.

Курумбашев бил навиван за водач в Плевен, където ситуацията е драматична заради войната на Румен Петков с ръководството на партията. Той обаче отказал да влиза в този сценарий. Проблемът е, че желаният от всички лагери за водач - световноизвестният гинеколог и онколог проф. Григор Горчев, не се съгласил. Въпреки че бе съветник на президента Първанов, професорът бил молен лично от Сергей Станишев да заеме първо място като гражданска квота.

Заради подобни проблеми с местните структури, както и заради липсата на ярки имена последната стратегия на БСП била известните лица от ръководството да бъдат разместени по страната, като така и двете най-популярни червени дами - Мая Манолова и Корнелия Нинова, ще "сдадат" съответно Кюстендил и Благоевград. Водачите на листи и местата за гражданската квота НС на БСП ще гласува в понеделник.