След 10 години улица "видя" асфалт и лампи (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

22-03-2013, 11:39

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

"Бунтовнишка" заприличва на място за живеене

След няколко години без асфалт и осветление гражданите на ул. „Бунтовнишка“ ще имат шанса да се разхождат по европеизирана улица. Днес градоначалникът Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Райна Петрова дадоха старт на асфалтирането. Ремонтът ще струва 80 хиляди лева, а финансирането е осигурено от голяма община. „Жалбите на хората са още от миналия мандат. Това е най-лошата улица в квартала“, каза Петрова. До сега „Бунтовнишка“ не е имала улична регулация.

Ще бъде изградена каналазация, права и обратна вода, тръбна мрежа. „До сега хората осветяваха улицата сами от терасите си. Тук няма улични лампи“, допълни Тотев. Ще поставят и 3 дъждоприемни шахти. Очаква се пълната промяна да е готова до края на април.

На празното пространство откъм ул. „Янко Сакъзов“ ще се изградят парко места. „Така ще се направи връзката между църквата „Св. Георги“ и ул. „Янко Сакъзов“.

Днес стартира ремонтът на още 3 улици - „Братя Миладинови“, „Антон Страшимиров“ и „Мусала“. Започва и преасфалтирането на алеята на хълм Бунарджика. Площта й е 4 хиляди кв.м., а стройността на ремонта е 40 хиляди лева.

Кметът коментира и протеста на гражданите в район „Южен“. Те настояват там да бъде изградена детска площадка. „Това е начинът администрацията да разбере къде има най-голяма нужда от места за игра на малките. Нека гражданите да изразяват исканията си“, каза кметът. По план до месец май в града ще изникнат 4 нови детски площадки – на хълм Бунарджика, на бул. „6-ти септември“ срещу кино „Фламинго“, в парка в Рибница и в квартал „Прослав“.

„В следващата партида от площадки ще включим и „Южен“, обеща Тотев.