Доня Маргарита откри фестивал на красотата в Пловдив (СНИМКИ)

Животът

22-03-2013, 11:50

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Топстилисти от Ботуша демонстрираха тенденциите в прическите от последната Седмица на модата в Милано

Експремиершата ни Доня Маргарита Гомес Асебо и президентът за Централна Европа на Световната организация на фризьорите (ОМС) Елио Васена откриха 21-вия Италиански фестивал на красотата и прическата в Пловдив. Съпругата на бившия български премиер Симеон Сакскобургготски и доайенът на стилистите от Ботуша прерязаха лентата на международното изложение в присъствието на плеяда световни топкоафьори. Специализираният форум за фризьорство, козметика и грим се провежда в Палата 2 на Международен панаир – Пловдив. Фестивалът ще продължи до 24 март, неделя.

С присъствието си събитието уважиха почетният консул на Италия в Пловдив Джузепе ди Франческо, Пиетро Луиджи Гия – президент на бизнес организацията на италианските предприемачи у нас „Конфиндустрия Балкани”, Богомил Бонев, изпълнителен директор на Международен панаир – Пловдив, главният директор на Международен панаир – Пловдив Иван Соколов, именитият стилист Капанов, представители на Община Пловдив.

„Бизнес и изкуство се свързват в креативна енергия и 2 пъти всяка година превръщат Италианския фестивал на красотата и прическата в празник на елегантността”, каза главният директор на Международен панаир – Пловдив Иван Соколов. Той пожела на организаторите на най-голямото изложение за красота в страната да продължават инициативите си за приобщаване на Пловдив към света на голямата мода.

С виртуозни изпълнения струнният квартет „Интро” и балет „Елика” подсказаха още със старта на фестивала, че в трите дни на сцената ще доминират талантът, красотата и поривът към съвършенство. Тематичният музикално-танцов спектакъл „Ангели и демони” неусетно преля в конкурсното шоу за грим. Професионални критици и обикновени зрители бяха единодушни, че са свидетели на уникални образци, достойни за световните подиуми. На същата тема „Ангели и демони” е предизвикателството и към участниците в единия от двата раздела за прически. Във втория фризьорите се изправят пред задачата за създаване на абитуриентска визия. „По този начин ще бъдем полезни с даването на идеи и за предстоящите балове”, увериха организаторите. Ученическият конкурс за прическа е на тема „Етно пролет”.

40 специализирани фирми от 10 страни представят последните си колекции от продукти и аксесоари за фризьорството, грима и козметиката.

Хит са препаратите за коса с растителни суровини без пестициди. Предлагат се също стилизиращи продукти с нулево съдържание на вредни съставки дори в опаковките и козметика от изцяло екологични райони.