Путиновата BG овчарка чака потомство

Булевард

22-03-2013, 13:12

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Борисов подари кучето на руския президент през 2010 година

Кучето, което Владимир Путин получи като подарък от експремиера Бойко Борисов, скоро може да има потомство. Това съобщи председателят на Българския републикански киноложки съюз (БРКС) и съпрезидент на Световния киноложки алианс Аврам Петков на пресконференция в Международен панаир Пловдив.   

В края на 2010 година Бойко Борисов изненада своя колега с българско овчарско куче. То се казваше Йорго, но впоследствие бе преименуван на Бъфи и стана любимец на новия си стопанин. После изпратихме в Москва и Янтра, за да се оформи разплодна двойка, а вече е време да се появи потомство, каза  Петков. Според него това ще донесе още по-голяма популярност на нашето овчарско куче в Русия, където има и такъв клуб.

В качествата на породата ще се убедят съдиите и публиката на Международната киноложка изложба A-CACIB, която ще се проведе на 23 март 2013 г. в Международен панаир Пловдив. В нея ще участват около 200 кучета от 30 породи. Сред претендентите за титлите са над 80 български овчарски кучета. Трима световни шампиони – Лазар, който е собственост на Бойко Борисов и вече притежава всички титли,  Цара, фаворитът при женските кучета, и най-високо оцененото младо куче ще излязат на подиума в палата 8. Съдиите са от Беларус, България и Германия.