Уикендът: Бързи и яростни

Слънце в Овен, Луна в Лъв-Дева

Астрологична картина на 23-24 март

Почивните дни определено се очертават като доста интересен и противоречив период. Луната в Лъв ще ни захранва с жизненост и ще ни подтиква да проявяваме положителни качества като щедрост, любов и състрадание. Ще търсим ярки преживявания, които да захранват веселото и оптимистично настроение, към което съзнателно или не ще се стремим. Няма да ни липсват поводи и причини, за да се наслаждаваме на живота, радостно общуване с приятели и удоволствията на светския живот. Определено периодът е по-подходящ за отдих, свободни занимания и второстепенни, незначителни дела, отколкото за важни срещи и решения. Важни ще бъдат новините обаче и много от тях ще съдържат съществени указания за бъдещи събития и процеси. При това не само на лично, а и на държавно ниво. Определено не бива да подминаваме възможности за усвояване на нови знания и полезна информация, които със сигурност ще ни потрябват в близко бъдеще.

От друга страна, зад привидното безгрижие се крият и протичат сложни интензивни процеси, върху които мнозина вече осъзнават че губят контрол. Дисхармоничния обмен между Марс, Уран и Плутон ще бъде максимално активен, а това подсказва, че въпреки почивните дни, напрежението по делови и професионални въпроси достига критична точка и заплашва със стрес, конфликти и тежко физическо и психическо пре-натоварване. Нивото на социална търпимост също ще достигне границата на допустимия минимум, а конфликтите в горещите точки на планетата и изострените социално-политически процеси-до критична точка, поради нежеланието за намиране на решения с мирни средства и компромиси.

Навлизаме в границите на един от най-аварийните и опасни периоди на годината. От една страна решителността ще ни помага да се справяме със сурови предизвикателства, да направим големи крачки за кратки срокове или с решителен жест да отстраним много нерешени до момента проблеми. От друга-нетърпеливостта и неприемането на чуждите позиции, могат да предизвикат меко казано малки и големи войни, както в личния живот, така и в живота на цели нации, формации и организации. Необузданата самоувереност и неовлядения стремеж да наложим на околните личното си мнение и позиции, могат да породят сериозни и драматични ситуаци, които ще продължат достатъчно дълго за да ни накарат да съжалим за необузданите си реакции.

Здраве, хранене и красота
Ако страдате от сърдечни заболявания и колебания в кръвното налягане настойчиво ви препоръчвам да избягвате каквито и да било ситуации свързани с прекалено вълнение и стрес. В неделя Нептун отново ще напомни за себе си, а това създава опасности от психологически кризи, натравяне и предозиране на лекарства. Алкохолът в този ден е абсолютно противопоказен.

Разсеяността на пътя също може да ви струва скъпо, а периодът е подчертано травмоопасен, така че бъдете внимателни и по време на активен спорт,работа с остри, режещи предмети и лесно запалими вещества.

Организмът се нуждае от разнообразна и обилна храна, поради мощния енергиен обмен, протичащ през периода. От друга страна в него протичат процеси на пречистване и подмладяване, така че няма да сгрешите ако отдадете предпочитания на вегетарианско меню.

Желателно е да пиете повече течности и да се погрижите за хидратирането на кожата. Много благоприятен ефект ще имат плодови и билкови маски и тонизиращи козметични средства, както и козметични процедури с интензивно действие.