Кучешка тения погуби 5-годишно дете

Животът

22-03-2013, 13:58

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Момченцето издъхнало в детската градина

Момченце на 5 години почина внезапно в детската градина в село Криво поле в четвъртък сутринта. Аутопсията показала, че причина за смъртта на детето е кучешка тения, предаде Стандарт Нюз.

Хлапакът, който е от ромския етнос е починал от спукана една от четирите му  кисти в черния  дроб.

За случая се разчу ден след кончината на детето покрай вендетата, която близките му се приготвиха да спретнат на детските учителки в селската градина. В петък ромите от Криво поле щурмуваха центъра на селото с идеята, че педагозите са отровили малчото докато той бил в детското заведение.

Съдебният лекар е категоричен, че кончината на момченцето в детската градина е чиста случайност. Все още се установява кога е станала заразата. Обикновено за развитието на паразита понякога са необходими 2-3 години. Медиците смятат, че на детето не са правени никакви профилактични прегледи и заради това паразита не е хванат. Той се пренася по хората от домашните животни. Не е изключено обаче и заразяване на човек от човек или пък чрез консумацията на недобре измити зеленчуци.

Данните за болни от кучешка тения в хасковски регион стават меко казано тревожни. Смъртта на детето от Криво поле е  5-ти случай само за март месец, при 7 заразени за цялата предходна година.