Нажежени до червено! И мъжете ще немеят

Животът

22-03-2013, 14:53

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Дами, за прелъстяване носете червено

Дами, предупредени сте! Носете червено и мъжът като бик ще се втурне към вас.

Жените, които искат да прелъстят някой мъж трябва да са облечени в червено, съветват психолози.

Изследването показва, че жените, потребителки на сайтове за запознанства, които носят червено на профилната си снимка, е много по-вероятно да излязат на среща от онези, които носят какъвто и да е друг цвят. Това е така, защото червеният цвят генерира повече положителни емоции в срещуположния пол.

Изследване на специалисти от университета в Рочестър показва, че мъжете са по-склонни да се обърнат след жена, която е облечена в червено.

Инстинктивно господата свързват този цвят с красотата и привлекателността и хлътват до уши ако момичето сложи червена рокля на първа среща. Много по-вероятно е те да поканят дамата си на втора среща и да похарчат повече пари за нея, ако тя е била в червено.

Друго проучване на експерти от Франция също потвърждава твърдението. В него участват 64 жени, които трябвало на всеки две седмица да сменят профилната си снимка. Всеки път те били с еднаква тениска, но в различен цвят. Резултатите показват, че момичетата получавали с 21% повече покани за срещи, когато били в червено, отколкото в черно, бяло, синьо, жълто или зелено.